Mediation in Rijswijk: kinderen zijn gelukkiger na mediation

Je hebt net besloten om te stoppen met je relatie, scheiden is de volgende stap. Maar hoe ga je scheiden ? Hoe moet je dat aanpakken en welke manier is het beste voor de kinderen ? Mediation ligt dan voor de hand. Gelukkig kiezen steeds meer stellen die uit elkaar gaan voor deze onpartijdige en onafhankelijk bemiddeling.

Gratis Kennismaking Mediation in Rijswijk

Bij Mediation in Rijswijk draait het om scheiden met oog voor ieders belang en aandacht voor elkaar. In onderling overleg zorgvuldig werken aan een toekomst waar iedereen verder kan. Helemaal belangrijk wanneer er kinderen in het spel zijn. Want je wordt wel ex-partners maar de rol van pappa en mamma blijft, de rest van je leven.

Daarom wil je de scheiding goed regelen waarbij je met elkaar in gesprek gaat, goede afspraken maakt en samen verantwoordelijk blijft voor de opvoeding en de zorg van de kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat tegenwoordig 20% van de ouders de zorgtaken na de scheiding samen delen ? Dat was ruim 10 jaar geleden nog slechts 4% !

Fair-Scheiden helpt je om deze afspraken te maken. In een laagdrempelige setting, met respect voor elkaar en de kinderen.

“Allereerst ontmoeten we elkaar in een gratis Kennismakingsgesprek. Voordat de Mediation start, kijken we of er een klik is en er voldoende vertrouwen is in elkaar. Dat is belangrijk want we bespreken persoonlijke zaken.”

Is er een klik dan worden er vervolgafspraken gepland en start de Mediation.

Afspraken gericht op de toekomst

Kinderen gelukkiger na Mediation in Rijswijk bij Fair-Scheiden

In de gesprekken daarna draait het om het maken van goede afspraken, rekening houdend met elkaars toekomst en de belangen van de kinderen.

Fair-Scheiden laat alle relevante onderwerpen passeren en helpt actief mee om over zaken na te denken en de juiste keuzes te maken. O.a. voor het verplichte Ouderschapsplan waarin alle afspraken van de kinderen worden vastgelegd. Maar ook voor het huis, de financiën, het pensioen etc. Jullie krijgen inzage in de toekomstige financiële situatie.

Dat geeft rust en meer grip op de toekomst in deze voor jullie zo turbulente tijden. Een toekomst voor jullie zelf en de kinderen. Fair-Scheiden helpt jullie stap voor stap door het hele scheidingsproces. De enorme berg waar jullie tegenop zien wordt daardoor met Mediation in Rijswijk begaanbaar.”

Geen tijdsdruk bij Mediation

Tijdsdruk is er niet want wie voor Fair-Scheiden kiest, betaalt een vast tarief. Zo krijgen jullie bij Mediation in Rijswijk de tijd om samen te komen tot afspraken waarbij de toekomst er ondanks alles hoopvol uitziet. Fair-Scheiden helpt je de afspraken die gemaakt zijn op de goede manier vast te leggen in een Ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant en we zorgen er zo voor dat jullie noch de kinderen hoeven te verschijnen bij de rechtbank. De dienstverlening en het overeengekomen tarief is inclusief Ouderschapsplan en afwikkeling van de juridische procedure bij de rechtbank.

Mediation in Rijswijk met Fair-Scheiden

Met Mediation in Rijswijk van Fair-Scheiden blijft de onderlinge relatie goed en de communicatie open. Hierdoor kunnen de kinderen tijdens en na de scheiding steun en uitleg krijgen van de ouders samen. Vaak zitten kinderen met veel vragen en zijn onzeker over de toekomst. Ouders kunnen samen veel doen om hen goed door deze periode heen te helpen.

Een scheiding heeft een grote impact op je eigen leven en dat van de kinderen. Fair-Scheiden is ervan overtuigd dat je de gevolgen van de scheiding tot een minimum kunt beperken door te kiezen voor Mediation. Dat is ook de motivatie; jullie helpen om de gevolgen van de scheiding voor jezelf en de kinderen zo klein mogelijk te laten zijn. Want het is gebleken dat kinderen van ouders die op een dergelijke manier uit elkaar gaan, gelukkiger zijn dan kinderen van zogenaamde ‘vechtouders’. Als dat geen goed argument is….”

Meer informatie of plannen van een gratis Kennismaking ? Vul het contactformulier in.
Top