Financiële gevolgen van scheiden

Als je uit elkaar gaat verandert je financiële situatie. Wat zijn de financiële gevolgen van scheiden ? In een periode dat je hoofd er niet naar staat, zijn er veel dingen zakelijk te regelen.  Waar moet je dan aan denken en wat kan Fair-Scheiden voor je betekenen?

Verdeling bezittingen, vermogen en schulden

Financiële gevolgen van scheiden
Terwijl je in een emotionele achtbaan zit, wordt er als je gaat scheiden gesproken over de verdeling van jullie bezittingen, vermogen en eventuele schulden. Denk daarbij aan de inboedel, verzekeringen, spaar- en bankrekeningen. Maar ook de woning, het pensioen, lijfrentes etc. Wat zijn de financiële gevolgen van scheiden nou precies voor jullie? Tijdens de gesprekken help ik jullie via een analyse inzage te krijgen hoe je financieel met elkaar verbonden bent. Dit is maatwerk want iedere scheiding is uniek. Zo krijg je alle onderwerpen inzichtelijk op een rij die voor jullie specifieke situatie van toepassing zijn. Onderwerpen waar jullie afspraken over moeten maken.

Hoe je destijds getrouwd bent, in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden, kan bepalend zijn voor de feitelijke verdeling. Ook als sprake is van een onderneming kan dit van invloed zijn op de verdeling. Gelukkig kan je ook alle regeltjes opzij schuiven en samen keuzes maken die jullie allebei redelijk en realistisch vinden.

Met oog voor ieders belang informeer ik jullie over de mogelijkheden en reik oplossingen aan. Over hoe je zaken kunt verdelen en wat voor jullie de financiële gevolgen zijn van scheiden. Zo wordt helder wat de keuzes in de toekomst voor jullie gaan betekenen.

Financiële gevolgen van scheiden inzichtelijk in beeld

Een veel gehoorde vraag is: wat zijn de financiële gevolgen van scheiden ? Wat betekent het voor mij ? Kan ik nog wel rondkomen ? Vaak is er veel onzekerheid over de financiële toekomst. Ik help jullie inzage te krijgen in de toekomstige financiële situatie door berekeningen te maken rond kinder– en/of partneralimentatie. Door met en voor jullie een overzicht te maken wat er inkomt en uitgaat, nu en in de toekomst. Ik breng voor je in kaart of en wanneer je na de scheiding recht hebt op bepaalde fiscale voorzieningen. Zoals bijvoorbeeld kindgebondenbudget, zorg- en huurtoeslag, kinderbijslag etc. Zodat jullie samen duurzame afspraken kunnen maken, waar jullie beiden achter kunnen staan.

Zo krijg je een duidelijk beeld van je toekomstige situatie en worden de financiële gevolgen van de scheiding zichtbaar. Dat geeft rust en duidelijkheid.

Praktische hulp bij jullie scheiding: Fair-Scheiden

Als jullie behoefte hebben aan praktische hulp bij jullie scheiding dan ben je bij Fair-Scheiden aan het goede adres. Met deskundige advies helpt fair-scheiden jullie stap voor stap door het hele scheidingsproces. Dit geeft inzicht in de financiële gevolgen van scheiden. Aan de hand van jullie eigen persoonlijke situatie wordt gekeken wat voor jullie redelijk, realistische en goed haalbaar is. Zodat je weloverwogen keuzes kunt maken en de toekomst er na de scheiding er ondanks alles voor jullie allebei weer hoopvol uitziet.

Heb je behoefte aan inzage in de financiële gevolgen van scheiden ? plan dan hier een gratis kennismakingsgesprek
Top