Wat kost een echtscheiding 

Wat kost een echtscheiding ? Dit is een veelgehoorde vraag. De kosten zijn afhankelijk van jullie specifieke situatie. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jullie wensen en wordt de prijs bepaald. Dit is maatwerk want iedere scheiding is uniek, telkens weer net even anders. Fair-Scheiden spreekt bij voorkeur een vast all-in tarief met jullie af. Zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. 

Vast all-in tarief

Kosten
Dit vaste tarief is inclusief de  gesprekken aan de mediationtafel. Inclusief berekeningen zoals voor Kinderalimentatie en Partneralimentatie en inclusief het opstellen van convenant en ouderschapsplan. Ook inbegrepen zijn de kosten van de advocaat voor het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank, de kosten van de rechtbank zelf (de zogenaamde griffierechten) en natuurlijk de BTW.   

Wat kost een echtscheiding met een Rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering, kijk dan even of deze een vergoeding biedt voor mediation. Een bij de MfN ingeschreven mediator wordt geaccepteerd door de verzekeringsmaatschappijen. De vergoeding kan aardig oplopen. Vraag het na bij de rechtsbijstandverzekeraar.

Wat kost een echtscheiding met Gesubsidieerde rechtsbijstand

Heb je een beperkt inkomen en niet teveel vermogen dan kan je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten in de vorm van gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit heet een toevoeging. De overheid betaalt zo mee aan de kosten. Dan zijn de kosten voor de Mediation voor jou beperkt tot een eigen bijdrage.

De eigen bijdrage voor een toevoeging bij een Mediator is overigens een heel stuk lager dan de eigen bijdrage voor eenzelfde toevoeging bij een advocaat. Dat kan je zo honderden euro’s schelen. Nog een reden om vooral voor Mediation te kiezen ! Tijdens het Kennismakingsgesprek kan Fair-Scheiden jullie hier verder uitgebreid over informeren.

Wil je graag weten wat jullie scheiding kost ? Neem dan contact op.

Top