Wat kost een echtscheiding 

Wat kost een echtscheiding ? Dit is een veelgehoorde vraag. De kosten zijn afhankelijk van jullie specifieke situatie. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jullie wensen en wordt de prijs bepaald. Dit is maatwerk want iedere scheiding is uniek, telkens weer net even anders. Ik spreek bij voorkeur een vast all-in tarief met jullie af. Zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. 

Vast all-in tarief

Kosten
Dit vaste tarief is inclusief alle gesprekken bij mij aan de mediationtafel. Inclusief alle berekeningen zoals voor Kinderalimentie en Partneralimentatie en inclusief het opstellen van convenant en ouderschapsplan. Ook inbegrepen zijn de kosten van de advocaat voor het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank, de kosten van de rechtbank zelf (de zogenaamde griffierechten) en natuurlijk de BTW. Dus een vast tarief zonder verrassingen achteraf van onaangekondigde meerkosten. En wanneer gesprekken soms wat uitlopen of er eens extra wordt gebeld of gemaild is dat geheel voor mijn rekening.
Bij mij geldt een all-in tarief waar écht alles inzit. Daar kan je op rekenen. Ik bied een uitgebreide dienstverlening en ben met mijn prijs een van de laagste in de markt. Goede kwaliteit voor een goede prijs. En kwaliteit, zeker voor een scheiding met zoveel impact op je toekomst, is ook wat waard !

Wat kost een echtscheiding met een Rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering, kijk dan even of deze een vergoeding biedt voor mediation. Ik ben ingeschreven bij de MfN en wordt geaccepteerd door de verzekeringsmaatschappijen als deskundig Mediator. De vergoeding kan aardig oplopen. Vraag het na bij de rechtsbijstandverzekeraar. Desgewenst kan ik je hierbij helpen.

Wat kost een echtscheiding met Gesubsidieerde rechtsbijstand

Heb je een beperkt inkomen en niet teveel vermogen dan kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten in de vorm van gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit heet een toevoeging. De overheid betaalt zo mee aan de kosten. Dan zijn de kosten voor de Mediation voor jou beperkt tot een eigen bijdrage.

De eigen bijdrage voor een toevoeging bij mij als Mediator is overigens een heel stuk lager dan de eigen bijdrage voor eenzelfde toevoeging bij een advocaat. Dat kan je zo honderden euro’s schelen. Nog een reden om vooral voor Mediation te kiezen !

Tijdens het Kennismakingsgesprek kan ik jullie hier verder uitgebreid over informeren.

 Ik ben als MfN-Register(familie)mediator ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Hierdoor kan ik de aanvraag voor je indienen zodat jullie hier verder geen omkijken naar hebben.

Wil je graag weten wat jullie scheiding kost ? Neem dan contact met mij op.

 

Top