Scheidingsmediation

Scheidingsmediation is een manier van scheiden waarbij jullie met de deskundige hulp van een Mediator in onderling overleg afspraken maken. Over alle zaken die te maken hebben met de scheiding. Hulp die je waarschijnlijk goed kunt gebruiken. Omdat scheiden een ingrijpende gebeurtenis is. Of je nu getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwoont: als je uit elkaar gaat, heeft dat een enorme impact. Op jezelf, de kinderen en je omgeving. Met scheidingsmediation beperk je de emotionele schade en daarnaast bespaar je veel tijd en geld.

Jullie gaan uit elkaar ? Fair-Scheiden biedt scheidingsmediation met oog voor ieders belang.

De scheidingsboodschap

Aan de daadwerkelijke echtscheiding gaat een heel proces vooraf. Meestal wil maar één van de twee partners scheiden en wil de ander dat liever, of helemaal niet. Vaak heeft één van de twee de beslissing na lang beraad genomen en komt voor de ander de scheidingsboodschap als een donderslag bij heldere hemel. Na de mededeling heeft de ander daarom enige tijd nodig de boodschap te verwerken en te accepteren. Uiteindelijk valt na veel wikken en wegen de beslissing om te gaan scheiden. Vervolgens moeten jullie op een moment dat de emoties de boventoon voeren allerlei praktische zaken gaan regelen.

Hoe gaan jullie voor de kinderen zorgen en hoe moet dat met de verdeling van het huis, het vermogen, de zaak, het pensioen etc.? Waar moet je beginnen en wat is fair? Steeds meer stellen kiezen voor scheidingsmediation.

Waarom scheidingsmediation?

Als de beslissing om te gaan scheiden is genomen, is het niet altijd makkelijk met elkaar te communiceren. Je zit midden in het verwerkingsproces en voor je het weet ontstaat er discussie en strijd. Dit geeft veel verdriet voor jullie zelf en niet te vergeten, als die er zijn, voor de kinderen. Als je zonder hulp er samen niet uitkomt, kan een gespecialiseerd scheidingsmediator, die opgeleid is en ervaring heeft hoe om te gaan met conflicten, jullie hierin bijstaan.

Maar ook als je redelijk met elkaar kunt overleggen, ontbreekt vaak de kennis van zaken op praktisch, financieel, fiscaal en juridisch gebied die spelen tijdens een scheiding. Dat gebrek aan kennis leidt onderling tot veel vragen en wellicht tot onnodige discussies; want hoe zit het nu precies? En waar moet je allemaal aan denken ? Kan een van jullie bijvoorbeeld de woning overnemen en hoe regel je dat dan ? Hoe gaat dat met het pensioen ? De enorme hoeveelheid informatie op internet geeft meer verwarring dan duidelijkheid. Want je wilt geen algemene informatie maar je wilt zo snel mogelijk weten hoe het is voor jullie eigen specifieke situatie.

Via scheidingsmediation in gezamenlijk overleg op een redelijke en respectvolle wijze uit elkaar gaan: Fair-Scheiden helpt

En stel dat bij een van beide die kennis er wel is. Dan moet de ene partner de ander informeren, terwijl jullie belangen niet meer hetzelfde zijn. Dat gaat wringen terwijl jullie juist goede afspraken willen maken voor de toekomst. Afspraken waar je écht achter staat. Het inzetten van een deskundig en onafhankelijke Mediator kan jullie helpen de scheiding tot een goed einde te brengen.

Belangrijke drijfveer kan ook zijn het beperken van de mogelijk hoog oplopende kosten. Want scheiden met Mediation is veel goedkoper dan langdurige juridische procedures met een advocaat.

Scheidingsmediation biedt uitkomst !

Door te kiezen voor Mediation maken jullie samen, met hulp van een Mediator, afspraken over alle zaken die te maken hebben met de scheiding.

Fair-Scheiden treedt als scheidingsmediator op voor beide personen en begeleidt en helpt jullie met deskundig advies en informatie. Zodat jullie in overleg met elkaar tot afspraken kunnen komen.

“Als Mediator blijft Fair-Scheiden neutraal en onpartijdig. Iemand die jullie beiden kunnen vertrouwen: Mediation met oog voor ieders belang. Alle belangen worden eerst zorgvuldig afgewogen voordat er beslissingen worden genomen. Rekening houdend met jullie persoonlijke wensen en gevoelens. Daarbij levert Fair-Scheiden maatwerk. Maar wel met een praktische insteek. Niet onnodig ingewikkeld.”

Scheidingsmediation biedt jullie de mogelijkheid om op een redelijke en faire wijze uit elkaar te gaan. Je komt samen tot afspraken waardoor je alleen of als ouders verder kunt en de toekomst er ondanks alles hoopvol uitziet.

Wil je ook respectvol, redelijk en fair scheiden? Vul het contactformulier in, dan neemt Fair-Scheiden snel contact met jou op.
Top