Goed scheiden met kinderen

Goed scheiden met kinderen, dat kan echt ! Ongeveer 70.000 kinderen per jaar krijgen de boodschap dat hun ouders gaan scheiden. Een echtscheiding kan voor kinderen dramatisch en verdrietig verlopen. Maar dat hoeft helemaal niet. Als jullie ervoor kiezen om in goed overleg de scheiding te regelen, kunnen jullie de kinderen hier samen prima doorheen helpen. Zonder dat ze onnodig beschadigd raken. Fair-Scheiden kan jullie daarbij helpen, denkt met jullie mee en wijst je de weg. Zodat jullie kind later kan zeggen: ‘Mijn vader en moeder ? Die zijn gewoon goed gescheiden !’ 

Goed scheiden met Kinderen, wat kan je voor ze doen ?

Een echtscheiding verloopt voor kinderen niet dramatisch als je samen in goed overleg uit elkaar gaat.  

Goed scheiden met kinderen is heel goed mogelijk. Je gaat als partners uit elkaar maar jullie blijven natuurlijk wel voor altijd papa en mama van de kinderen. Zij blijven jullie ondersteuning, zorg en liefde nodig hebben. Jullie kinderen zitten misschien met veel vragen. En zijn op onderdelen wat onzeker over de toekomst. Je kunt als ouders samen veel doen om ze goed door deze periode heen te helpen en te steunen.  Bijvoorbeeld door erover met ze te praten en dingen uit leggen. Op een manier die bij hun leeftijd past. Het liefst doe je dat zo veel mogelijk samen. Hoe moeilijk dit soms ook is.

Zo geef je ze niet het gevoel tussen jullie te moeten kiezen en komen ze niet in een loyaliteitsconflict. De manier waarop jullie uit elkaar gaan heeft echt een grote invloed op de ontwikkeling van jullie kinderen. Veel leed kan worden voorkomen door samen in overleg de scheiding te regelen. Hierdoor kan je met elkaar en met jullie kinderen op een prettige manier blijven communiceren. Zodat je kind later trots kan zeggen: ‘Mijn vader en moeder ? Die zijn gewoon goed gescheiden !’

Uit elkaar in goed overleg

Als jullie besluiten om in goed overleg uit elkaar te gaan, omdat jullie natuurlijk het allerbeste voor ze willen, kan mediation daarbij helpen. Want hoe doe je dat, in goed overleg uit elkaar gaan ? Het is zo’n emotionele periode, je hoofd loopt om en juist nu moet je als ouders belangrijke beslissingen nemen over de kinderen. Als bemiddelaar denk ik met jullie mee. Ik onderzoek en bespreek jullie wensen en schets vervolgens alle mogelijkheden. Zo help ik jullie in deze hectische periode om uiteindelijk samen alle keuzes te maken in het belang van jullie kinderen.
Fair-Scheiden helpt jullie om in deze hectische scheidingsperiode keuzes te maken in het belang van de kinderen.
Denk daarbij aan:

  • Hoe vertel je het de kinderen en wat is het beste moment ?
  • Waar moet je rekening mee houden. Mede gezien de leeftijd en de ontwikkelingsfase van je kind ?
  • Wat kan je tegen je kinderen zeggen en wat kan je doen of misschien wel laten om ze te helpen door deze moeilijke periode heen te komen ?
  • Wat voor ouder wil en kan je na de scheiding zijn ?
  • Is co-ouderschap misschien iets voor jullie? Wat komt daar allemaal bij kijken ?
  • Wat is een Ouderschapsplan en waarom is dat eigenlijk nodig ?
  • Welke afspraken willen jullie maken over de verdeling van de kosten, de zogenaamde Kinderalimentatie en hoe bereken je die ?
  • Wat spreek je af over de opvoeding, waar moet je allemaal aan denken ?
  • Hoe willen jullie de zorg gaan verdelen ?

Kinderen gelukkiger na mediation

Voor al deze vragen en vele meer kan je bij Fair-Scheiden terecht. Wij zijn  ervan overtuigd dat je de gevolgen van de scheiding tot een minimum kunt beperken door te kiezen voor mediation.  Fair-Scheiden begeleidt jullie graag om in overleg met elkaar de beste afspraken te maken voor jullie kinderen. Afspraken die helemaal bij jullie passen en gericht zijn op de toekomst.

Goed scheiden met kinderen: omdat je bij belangrijke gebeurtenissen in het leven van je kind samen aanwezig wilt zijn.
Dat is wel zo prettig omdat jullie bij belangrijke gebeurtenissen in het leven van je kind, zoals bijvoorbeeld een diploma uitreiking, toch samen aanwezig willen zijn. En dat is precies wat jullie kinderen ook het allerliefst willen. Nu en in de toekomst. Kinderen van ouders die via mediation uit elkaar gaan zijn echt gelukkiger dan kinderen van zogenaamde ‘vechtouders’ zo is gebleken. Als dat geen goed argument is!
Plan hier een gratis kennismakingsgesprek.
Top